February 19 2017 16:32:53
Navigáció
Főoldal
AN-2 GALÉRIA
Cikkek
Fórum
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Keresés
Megosztás
HA-ANA project
Képek
Időjárás percről-percre
Felhőkép
Hőtérkép
Széltérkép
Időjárás előrejelzés
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 31
Legújabb tag: ujlakigy
Helység infó
Melyik régióból mennyien vannak az oldalunkon.

Hódmezővásárhely 1
Kecel 1
Szekszárd 1
Erk 1
Zagyvarékas 1
Solymár 1
Balatonfűzfő 1
győr 1

Továbbiak >>>
Üdvözlet
Ez az oldal azért jött létre, hogy azok az Ancsák, amelyek éveken át szelték az eget, ám egyszer a földön ragadtak, és azóta is várják jobb sorsukat, ne felejtõdjenek el véglegesen!

Talán látjuk még valamelyik Fõnixet feltámadni hamvaiból!!!

Ha tudtok ilyen An-2-rõl, kérlek Benneteket, fotózzátok le, írjátok le,és küldjétek el,hol találkoztatok vele, ha tudjátok, írjátok meg azt is, kinek a tulajdonában van most. Várok olyan leírásokat is, amelyek az itt bemutatott madarak elõéletérõl szólnak, ha van fotókat fénykorukból!

Továbbá célunk a teljes magyarországi An-2 állomány bemutatása.


Köszönöm!
An-2-esek sokasága a Szegedi Repülőnapok és Légiparádén 2016. szeptember 16-án
Két héttel a Szatymazi Repülőnap után Szegedre is ellátogatott és bemutatót tartott a Szemp-Air Kft. ötgépes An-2 köteléke. Egy hatodik gép, a kunmadarasi HA-MAH jelzésű gép pedig a sétarepülés iránt érdeklődőket emelte a levegőbe a hétvégén.

Fényképes beszámoló a rendezvényről itt olvasható.

Hat An-2-es vett részt a kilencedik Szatymazi Repülőnapon 2016. szeptember 3-án
Kilencedik alkalommal rendezték meg szeptember első szombatján a Szatymazi Repülőnapot, ahol a hagyományoknak megfelelően idén is gazdag programmal várták az érdeklődőket a szervezők. A rendezvényen szokás szerint a levegőbe emelkedett és bemutatót tartott a Szemp-Air Kft. ötgépes An-2 köteléke, ezúttal már valamennyi gép azonos festéssel repült. Egy hatodik An-2-es is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, az SP-AOO jelzést viselő gép Luxemburgból látogatott el Szatymazra.

A rendezvényről fényképes beszámoló itt olvasható.

Ismét ötezer lóerő dübörgött Szatymazon 2014. szeptember 13-án
A borongós időjárás ellenére hetedik alkalommal is megrendezésre került a Szatymazi Repülőnap, ahol az előző évi sikerre való tekintettel újra levegőbe emelkedett az ötgépes An-2-es kötelék. A rendezvényről készült részletes beszámolót itt lehet megtekinteni. (Fotó: Oláh Ferenc - 2013. szeptember 7.)
Ötgépes Ancsa-kötelék a VI. Szatymazi Repülőnapon


A Szatymazi Repülőnapon minden évben meghatározó, sokunk által nagyon várt eleme a programnak a helyi mezőgazdasági célokra használt AN-2-esek kötelékének bemutatója. A korábbi évektől eltérően 2013. szeptember 7-én három helyett öt Ancsa emelkedett egyszerre a levegőbe, ötezer lóerő dübörgésével nyűgözték le a közönséget. A bemutatón részt vevő gépek: HA-YHD, HA-MBL, HA-MEN, HA-MES, HA-MKB. A pilóták: Szabó Péter, Molnár Géza, Molnár Mihály, Móczán János, Páli Attila.
Elment a Malév-Ancsa

2013. augusztus 1-én az 1G224-13 gyári számú, HA-YHF lajstromjelet viselő AN-2 repülőgép utoljára felemelkedett a levegőbe Dunakeszin, majd orrát a szlovák határ irányába fordította és a kora délutáni órákban végleg elhagyta hazánk légterét. 25 éven át szolgálta a magyar repülést, ebből az utolsó kettőt már a földön töltve. Sokan reméltük, hogy ez a nap soha nem érkezik el, néhányan az utolsó napokban is azon fáradoztunk, hogy valamilyen módon elérjük, hogy köztünk maradhasson. Az élet másképp döntött, az Ancsának mennie kellett. Napjainkban Csehországban szolgálja az ejtőernyősöket OK-IMP lajstromjellel.

Tovább
A rendkívüli szúnyoginvázió nyomán kirajzottak az An-2-esek is 2013 nyarán

A 2013 júniusában levonult dunai árhullám nyomán a folyó térségében igen komoly szúnyoginvázió vette kezdetét, ami felszállásra késztette üldözőiket, az An-2-eseket is.
Többek közt Dunakeszin, Dunaújvárosban és Farkashegyen koncentrálódtak a szúnyoghadak ellen bevetett egységek.
A mellékelt kép a dunaújvárosi repülőtéren készült június 22-én, a II. Baracs-Kisapostag Repülőnap idején ott állomásozó négy gépről (a helyi HA-MHW mellé a HA-MBD, a HA-MEN és a HA-MES érkezett erősítésül).
AN-2-esek az V. Szatymazi Repülőnapon


Szeptember 9-én három AN-2-es vett részt a Szatymazi Repülőnapon. A HA-YHD utasokkal is repült, valamint vezette a háromgépes mezőgazdasági köteléket, melyben a HA-MBL és a HA-MES permetezett színezett vizet, miután kötelékben áthúztak a repülőtér fölött.
RF-FLA elkerült Szegedről


2003. július 22-én Szegeden kényszerleszállt, majd egyre rosszabb állapotba került a szürke, RF-FLA jelzést viselő AN-2. 2012 június közepén elvitték a szegedi repülőtérről. Akkori tulajdonosa szerint végre hangárba került, hogy a szükséges hiánypótlás és felújítás után egy magángyűjteményben leljen békére a kilenc hosszú és nehéz év után. Ezt az állítást azóta nem sikerült megerősíteni, a gépnek mindenesetre nyoma veszett.
Legenda születik!Az S.A.R. Hungary Alapítvány azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megmentsen egy An-2-est a pusztulástól, és újra a felhők közé küldje. Szeretnénk átlajstromoztatni, és mint HA-ANA éledhetne újjá, amivel emléket állítanánk a magyarországi An-2 repülés kezdetének, és az első Magyar An-2-nek.
Korhű, hadizöld színben pompázna és éke lenne a Magyarországi és külföldi repülőnapoknak. Ezek mellett még feladata lenne a szolnoki Életjel Mentőcsoport és velük együttműködő más mentőcsoportok tagjainak kijuttatása egy esetleges külföldi földrengés, vagy más katasztrófa helyszínére Európán belül, ezzel is segítve a bajbajutottak mentését.
Csatlakozz csoportunkhoz, ha egyetértesz ezzel a céllal, támogatni tudod erkölcsileg, anyagilag, vagy kétkezi munkával!

Amennyiben módod van anyagilag támogatni a projektet, úgy a következő számlaszámon megteheted:
Számlatulajdonos: S.A.R. Hungary Alapítvány
Számlaszám: OTP 11745004-20099507
Megjegyzés rovatban mindenképp tüntesd fel: Az An-2 felújításának költségeireKöszönjük!https://www.facebook.com/groups/366313606723327/Szárnyaszegett MALÉV. :(


2012. Február 3-án 06:00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, nem szállnak fel Malév repülőgépek. :(
Német tulajdonba került az "Air Church"

A HA-YHC lajstromjelet viselő AN-2, László atya egykori gépe másfél év Budaörsön eltöltött kényszerpihenő után 2010 novemberében Németországba távozott új tulajdonosához. Szerencsére megmaradt magyar lajstromban és gazdája napjainkban ismét hazánkban, Bőnyben állomásoztatja.
YouTube - VideóGaléria - Legújabb videók

Reklám a javából!

Antonov An-2R H...
Videó Galéria Megnyitása
Lesz-e jövőjük? - kiöregedett kedvenc járműveink
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Fórumtémák
Legújabb témák
Új fotóalbum
Hol-Melyik
RF-FLA
Egyéb
Ancsa makett
Legnépszerűbb témák
Nincs elérhető fórumtéma
Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
Legújabb cikkek
Mentsük meg a Malév ...
Mentsük meg a Malév-...
A közismert AN-2 rep...
Szavazás
Tetszik-e ez az új honlap?

Sokkal jobb, mint a régi!
Sokkal jobb, mint a régi!
86% [6 Szavazat]

A régi jobb volt!
A régi jobb volt!
14% [1 Szavazat]

Hidegen hagy.
Hidegen hagy.
0% [0 Szavazat]

Szavazatok: 7
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 24/03/2010 00:07